Sales Representative

Jouw verantwoordelijkheden

De Sales Representative vormt de verbinding tussen Nedschroef en de klant tot het moment van levering en zoekt  samen met de klant naar (nieuwe) toepassingsoplossingen van Nedschroef producten.

Beoordelen van klantaanvragen (RFQ) op volledigheid ten behoeve van het maken van een offerte. Dit omvat het inventariseren van eisen, wensen, behoeften en problemen van (potentiële) klanten.

Adviseren van de klant over alternatieve specificaties die passen binnen de normale productiemogelijkheden.

Onderhandelen over leveringsvoorwaarden en opstellen van offertes.

Actief opvolgen van uitgebrachte offertes.

Boeken van orders volgens vastgelegde procedures. Beheren klantgegevens.

Actief opvolgen van APQP procedures ( fase 1 en 2

Jouw kwalificaties

Je bent resultaaten servicegericht

Een goede communicatieve vaardigheid in het Nederlands, Engels en Duits

Je hebt een HBO werk- en denkniveau en enige sales ervaring

Je hebt een goed analyserend vermogen en bent stressbestendig

Ervaring in de automotive branche is een pré

Afdeling Operational Sales (6 medewerkers) is primair verantwoordelijk voor een tevreden interne- en externe klant. Daagt de interne organisatie uit tot hoge kwaliteit, concurrerende verkoopprijs en afgesproken levertijd. Speelt daarbij een beoordelende, aansturende, coördinerende en controlerende rol bij een aanvraag tot serielevering van bevestigingsmaterialen.

Bij een RFQ neemt de afdeling Operational Sales het proces van de Nedschroef Groep over. De klantenkring is vooral automotive gerelateerd binnen Europa. De sales medewerkers hebben hun eigen klantenkring, waarbij de Sales Representatives zich vooral richten op het  controleren, coördineren en standaardiseren van de interne sales processen.